کاربرد تفاله قهوه

کاربرد تفاله قهوه

کاربرد تفاله قهوه


کاربرد تفاله قهوه


قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب در سراسر جهان است و روزانه تعداد زیادی از مردم آن را می‌نوشند. با توجه به میزان بالای قهوه‌ی مصرف شده در جهان، روزانه مقادیر فراوانی از تفاله قهوه نیز تولید می‌شود که اغلب مردم از این تفاله استفاده ای نمی‌کنند و آن را دور می‌ریزند. در حالی که از این ماده‌ی مفید می‌توان استفاده‌های متنوعی کرد و با بازیافت آن به محیط زیست کمک نمود. در این مقاله به کاربرد تفاله قهوه در کشاورزی و برخی دیگر از کاربردهای آن اشاره می‌کنیم.

کاربرد تفاله قهوه در رشد بهتر گیاهان

اضافه کردن کود به خاک برای زنده ماندن گیاهان و رشد مناسب آن‌ها لازم است، چراکه خاک پس از مدتی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را از دست می‌دهد و به تنهایی نمی‌تواند بستر مناسبی برای تغذیه‌ی کامل گیاهان باشد. برای فراهم کردن نیاز گیاهان به مواد مغذی می‌توان از کودهایی مانند کود آمینو اسید و آمینو کلات استفاده کرد، اما مواد طبیعی مانند قهوه نیز می‌توانند کارآمد باشند. قهوه حاوی بسیاری از مواد معدنی مانند نیتروژن، پتاسیم، آهن، کروم، کلسیم، فسفر و منیزیم می‌باشد که این مواد برای رشد گیاهان ضروری هستند و تنها با پاشیدن تفاله قهوه در اطراف گیاهان می‌توان از خواص آن به عنوان یک کود کاملا طبیعی بهره‌مند شد. تفاله‌ قهوه برخلاف خود قهوه خاصیت اسیدی بالایی ندارد، زیرا بیشتر اسیدیته‌ی آن در هنگام دم کردن قهوه از بین میرود؛ بنابراین تفاله‌ی قهوه می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای درست کردن کمپوست و استفاده درخاک باغچه باشد، اما نباید بیش از 25 درصد از کل کود را تشکیل دهد. جالب است بدانید که حتی پاشیدن تفاله قهوه بر روی سطح گیاهان دوستدار اسید مانند آزالیا و ادریسی ممکن است باعث شکوفایی بهتر آن‌ها شود. وجود تفاله قهوه در خاک به رد و بدل شدن بهتر هوا نیز کمک می‌کند که این امر موجب رشد بهتر گیاهان می‌شود. همچنین تفاله قهوه با جذب کرم‌هایی که مواد آلی را تجزیه می‌کنند می‌تواند باعث انتقال مواد آلی مفید به خاک شود.

دفع آفت‌ها و حشرات

در قهوه ترکیباتی مانند کافئین و دیترپن وجود دارد که می‌توانند برای حشراتی مانند پشه، سوسک و مگس میوه بسیار سمی باشند؛ بنابراین استفاده از تفاله‌ی قهوه می‌تواند باعث دفع حشرات و همچنین دور کردن آفت‌ها شود.

کاربرد تفاله قهوه در جذب بوها

نیتروژن موجود در قهوه می‌تواند با کربن ترکیب شود و گاز گوگرد را از هوا جذب کند و بوی بد آن را از بین ببرد. بنابراین جذب و از بین بردن بو به عنوان کاربرد تفاله‌ قهوه شناخته می‌شود. می‌توان از قهوه برای از بین بردن بوی یخچال و یا بوی دست‌ها بعد از پخت و پز استفاده کرد.

لایه برداری پوست صورت و بدن

شما می‌توانید با استفاده از تفاله‌ی قهوه و مخلوط کردن آن با روغن نارگیل یا کمی عسل یک اسکراب خانگی تهیه کنید. ذرات درشت قهوه می‌تواند به عنوان یک لایه بردار طبیعی عمل کند و سلول‌های مرده و آلودگی پوست را از بین ببرد. همچنین کافئین موجود در قهوه که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است می‌تواند از پوست در برابر اشعات مضر نور خورشید محافظت کرده و با افزایش جریان خون به سلامت و شادابی پوست کمک کند.

کاربرد تفاله قهوه در کاهش سلولیت

حدود 80 تا 90 درصد از خانم‌ها در پوستشان دارای سلولیت هستند که علت آن فشار آوردن رسوبات چربی از طریق بافت همبند زیر پوست است که در ظاهر آن برآمدگی ایجاد می‌کند. استفاده موضعی از تفاله‌ی قهوه در ناحیه‌ی آسیب دیده از سلولیت‌ به دلیل وجود کافئین در آن می‌تواند به تجزیه‌ی چربی‌ها و افزایش جریان خون کمک کند.

خاصیت ضدعفونی کنندگی

از خاصیت ضدعفونی کنندگی می‌توان به عنوان کاربرد تفاله قهوه نام برد. قهوه خاصیت سایندگی دارد و درنتیجه می‌تواند به از بین بردن آلودگی‌ها از روی سطوح در تمیز کردن خانه و همچنین تمیز کردن سینک ظرفشویی کمک کند. همچنین خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی آن می‌تواند به ضدعفونی کردن سطوح کمک کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *